vrijdag 26 juni 2015

Terugblik boekenoutlet

Alweer bijna twee weken geleden: Tantes grote boekenoutlet bij het filiaal in Tienray. Ondanks een nat begin een groot succes, waar Tante nog dagelijks met veel genoegen aan terugdenkt. Liefst tweehonderd bezoekers, liefst zevenhonderd boeken die een nieuw baasje vonden! Met als prettige bijkomstigheid dat er weer wat ruimte is ontstaan in de voorheen uitpuilende depots van Tante.
Tot de gasten behoorde ook een filmploeg van Omroep Reindonk. Klik hier voor de reportage die de omtoep enkele dagen later uitzond.
Of dit evenement een vervolg krijgt? Zeg nooit nooit!
Voor nu zult u zich evenwel tevreden moeten stellen met nog enkele foto’s van Tantes eerste boekenoutlet.


maandag 1 juni 2015

Grote gratis-boeken-outlet in Tienray

Drie jaar geleden zag boekenbastion Tante Pollewop het licht. Een markant huisje in een voortuin aan de Meterikseweg in Horst werd volgestouwd met boeken. Gratis boeken. Elke voorbijganger mocht er zoveel meenemen als hij of zij wenste, zonder verdere verplichtingen. Vanaf het begin was Tante Pollewop een groot succes: de afgelopen drie jaar hebben duizenden boeken een nieuwe eigenaar gevonden. En toen Tante Pollewop vorig jaar aan de Spoorstraat in Tienray een filiaal opende, bleek ook dat een schot in de roos.
Met één ding had Tante Pollewop geen rekening gehouden: dat bezoekers niet alleen boeken uit het bastion zouden meenemen, maar er ook zelf boeken in zouden zetten. Zo kwamen er nog veel meer boeken bij dan er weggingen. Dat heeft geleid tot uitpuilende depots in zowel Horst als Tienray. Vandaar dat Tante Pollewop heeft besloten tot een grote boekenoutlet. En wel op zaterdag 13 juni, tussen 10.00 en 16.00 uur. Plaats van handeling: het filiaal in Tienray, Spoorstraat 10.
Om het de bezoekers gemakkelijk te maken zijn de honderden boeken ingedeeld in een aantal categorieën. Zo is er een categorie boeken met een rode omslag, een categorie boeken met een dikte tussen de 279 en 384 pagina’s en een categorie boeken waarvan de titel begint met een S. Verder vormen ook onleesbare boeken en boeken waarin op bladzijde 23 het woord ‘heimwee’ staat vermeld aparte categorieën.
Ter vergroting van de feestvreugde zijn er hapjes en drankjes. Gratis uiteraard, zoals ook alle boeken gratis mogen worden meegenomen. Daar hoeft niets tegenover te staan. Mocht dit bij deze of gene tot schuldgevoelens leiden, dan kan hij of zij die afkopen met een vrijwillige bijdrage.
Tante Pollewop en haar medewerkers hopen op 13 juni in Tienray vele oude en nieuwe bekenden te mogen begroeten. Kijk ook op de Facebookpagina van Tante Pollewop (klik hier).